Nisula 205E

järeä energiakoura

 

205E on päivitetty malli Nisula 200E:stä. Säädettävän lohkon ansiosta tiltin toiminto on helppo säätää eri painetasoille sopivaksi. 205E:llä varustat esimerkiksi ajokoneesi helposti energiapuun korjuuseen ilman isoja asennustöitä ja muutoksia, vain vaihto normaalin puutavarakouran tilalle ja kone on valmiina energiapuukohteille.

Kouran kahden piikkimallisen leuan ansiosta kaikki katkaistavat puut menevät varmasti terälle ja katkeavat. Kuormatessa koura painuu erityisen hyvin energiapuukasoihin ja suuri puristusvoima takaa isojenkin nippujen vaivattoman ja tehokkaan käsittelyn. Mukaan ei lähde maata ja kiviä, eivätkä risut takerru kouraan.

Erikseen myytävien adapterisarjojen avulla koura on sovitettavissa helposti lähes kaikkien puutavarakourien tilalle. Erillisiä ohjausjärjestelmiä tai lisäletkuja ei tarvita lainkaan.

KÄYTTÖKOHTEET:

Energiapuun korjuuseen
Pellon pientareiden ja metsäautoteiden reunojen siistimiseen
Harvennusmetsien perkaamiseen
Sähkölinjojen reunuksien siistimiseen
Puistometsien hoitoon, pihapuiden poistoon

SOPIVA PERUSKONE:

ajokone
järeä maataloustraktori
kaivinkone 6-12t

Tekniset tiedot

Paino, kg 295
Kouran avauma, mm 860
Leveys, mm (auki/kiinni) 1120/770
Korkeus, mm (auki/kiinni) 1220/820
Korkeus kaatoasennossa, mm 500
Kertakatkaisu Ø, mm (1 runko) 200+
Työpaine, bar 180-250
Öljyntarve, l/min 45+

E-sarjan energiakourien toimintaperiaate

1

Katkaisuterä kiinnitettynä voidaan suorittaa pienpuun kaato ja nippujen järjestely maahan. Myös kaato ja kuormaus suoraan kuormatilaan onnistuvat mainiosti.

2

Katkaisuterä irrotettuna ja kaatosanka mekaanisesti lukittuna kouraa voidaan käyttää normaalin kuormauskouran tavoin energiapuun tai muun puutavaran kuormaamiseen.