Kaivinkoneen metsävarustelu

Kaivinkone on edelleen maailman yksi yleisimmistä alustoista hakkuupäälle. Nisula -hakkuupäitä on vuosien saatossa asennettu ympäri maailmaa 5-18 tn kaivinkoneisiin. Meiltä löydät valmiit kokonaisuudet hakkuukäyttöön kaivinkoneen ympärille. Hakkuupään lisäksi tarjoamme ohjausjärjestelmän asiakkaan tarpeen mukaan, tarvittavat ohjausnäppäimet hakkuupäälle sekä tarvittavat johtosarjat.

Nisulan, PKP Flex Oy:n, Häggblom Oy:n ja Volvo Construction Equipment Oy:n Suomen yhteistyön tuloksena pystymme tarjoamaan Volvo ECR145E -kaivinkoneeseen ainutlaatuisen varustekokonaisuuden metsätöihin. Tämä todellinen metsäkaivinkone soveltuu erinomaisesti metsänparannustöihin sekä hakkuukäyttöön. Jokainen yksityiskohta on tarkasti mietitty. Uusien innovatiivisten ratkaisujen myötä kaivinkonetta voidaan hyödyntää ympärivuotisesti metsätöissä.

Kaivinkoneen haasteena monissa maissa on aikaisemmin ollut hankalakulkuiset maastot. Jäykän alavaunun vuoksi työergonomia, tuottavuus ja kulkuominaisuudet ovat olleet vajavaiset tehokkaaseen työntekoon. Peruskoneen ympärivuotinen työllistäminen on ollut isona haasteena, joten investointia on ollut vaikea saada kannattavaksi. Työtä on ollut tarjolla alustakoneen rajoittuneiden ominaisuuksien vuoksi vain helppokulkuisissa maastoissa ja sulan maan aikana. Uusi Volvo ECR145E varustettuna joustavalla Nisula Flex18 monikäyttöalustalla mullistaa ajatuksesi kaivinkoneesta metsätöissä.

Volvo ECR145E metsäkaivinkonetta on saatavilla tällä hetkellä vain tietyissä maissa. Lisätietoja tästä koneesta saat Ota yhteyttä -lomakkeen kautta meiltä tehtaalta.

KAIVURIN KOKOLUOKKA

Nisula 325H soveltuu hyvin pieniin kaivinkoneisiin. Vaadittava minimi öljyntarve hakkuupäälle on 100 l/min. Suositeltava öljyntarve on 120 l/min. Tarjoamme hakkuupään lisäksi sopivan ohjausjärjestelmän asiakastarpeen mukaan sekä tarvittavat lisänäppäimet ja johtosarjat. Meiltä saat myös hakkuukäyttöön suunnitellut 2-suuntaiset jarruriipukkeet, jotka tehostavat työntekoa.

Nisula 425-sarja soveltuu erinomaisesti yli 8 tonnisiin kaivinkoneisiin. Vaadittava minimi öljyntarve kouralle on 120 l/min. Suositeltava öljyntarve on 150 l/min. Tarjoamme hakkuupään lisäksi sopivan ohjausjärjestelmän asiakastarpeen mukaan sekä tarvittavat lisänäppäimet ja johtosarjat. Meiltä saat myös hakkuukäyttöön suunnitellut 2-suuntaiset jarruriipukkeet, jotka tehostavat työntekoa.

Nisula 500-sarja soveltuu kevyen painon ansiosta erinomaisesti 12-14 tonnisiin kaivinkoneisiin. Vaadittava minimi öljyntarve kouralle on 140 l/min. Suositeltava öljyntarve on 180 l/min. Tarjoamme hakkuupään lisäksi sopivan ohjausjärjestelmän asiakastarpeen mukaan sekä tarvittavat lisänäppäimet ja johtosarjat. Meiltä saat myös hakkuukäyttöön suunnitellut 2-suuntaiset jarruriipukkeet, jotka tehostavat työntekoa.

Uusi Nisula 555-sarja on oikea valinta hakkuupääksi harvennuksille ja pienirunkoisille päätehakkuille. Koura soveltuu erinomaisesti 14-18 tonnisiin kaivinkoneisiin. Vaadittava minimi öljyntarve kouralle on 150 l/min. Suositeltava öljyntarve on 200 l/min. Tarjoamme hakkuupään lisäksi, asiakastarpeen mukaan, sopivan ohjausjärjestelmän sekä tarvittavat lisänäppäimet ja johtosarjat. Meiltä saat myös hakkuukäyttöön suunnitellut 2-suuntaiset jarruriipukkeet, jotka tehostavat työntekoa.

VOLVO ECR145E METSÄKAIVINKONE FLEX-ALUSTARATKAISULLA

Innovatiivinen, patentoitu Nisula Flex18 joustava alavaunuratkaisu on suunniteltu käytännön kokemuksen pohjalta. Lähes 10 vuoden tuotekehitystyön tuloksena pystymme tarjoamaan ainutlaatuisen alavaunu-ratkaisun Volvo ECR145E -kaivinkoneeseen, joka soveltuu erinomaisesti vaikeakulkuisiin maastoihin. Flex18 on suunniteltu ja valmistettu yhteistyössä PKP-Flex Oy:n sekä Häggblom Oy:n kanssa. Joustava telaratkaisu, automaattinen telaston lukitus, taivutetut telalaput ja korkea maavara nostavat koneen maasto-ominaisuudet aivan uudelle tasolle.

 • Tehokkuus – samoilla työtunneilla enemmän laadukasta suoritetta
 • Elinkaarikustannukset – koneeseen kohdistuvat rasitukset vähenevät oleellisesti, vähemmän vaurioita
 • Samalla investoinnilla enemmän – mahdollistaa saman koneen käytön eri työlajeissa
 • Terveys – vähentää oleellisesti kuljettajaan kohdistuvaa tärinää, rasitusta ja stressiä
 • Tuottavuus – vähemmän sairauspoissaoloja, parempi työn laatu (parempi työntekijä yritykselle)
 • Ajon aikana joustava telakoneen monikäyttöalusta, joka pysähdyttäessä lukittuu automaattisesti maaston mukaan
 • Maavara 56 cm
 • Jousituksen liikematka +/- 380mm
 • Leveys 750mm telalapuilla 274mm ja 800mm telalapuilla 279mm
 • Paino +1000kg vakio koneeseen (sisältää tukisukset)

XB16 -puomistoratkaisulla pystyt varustelemaan kaivinkoneen sujuvasti hakkuukäyttöön. Kiinnityspiste ja lisäletkutukset on suunniteltu niin, että siirtyminen metsänparannustöistä hakkuutyöhön ja päinvastoin sujuvat helposti. Tarjoamme myös ratkaisun, jolla kauhan kääntötoiminto on helposti käytettävissä rotaattorin ohjaukseen.
Jatkeellinen XB16 tarjoaa yli 2.5m lisäulottuvuutta hydraulisen jatkeen kanssa. Vakiovarusteena tuleva 2-suuntainen jarruriipuke tekee kouran viemisestä puulle sujuvaa. Jatkeen kantapäällä on tarvittaessa helppo auttaa konetta liikkumaan maastossa. Nisula XB16 -puomistoratkaisu on suunniteltu toimimaan yhdessä Nisula -hakkuupäiden kanssa.

ASIAKASEDUT
 • Suojaa kaivinkoneen kaivuupuomia hakkuun aikana
 • Hyvät työskentelyominaisuudet koneen lähellä
 • Kääntyy pienessä tilassa ympäri puomia kääntelemättä

Volvo ECR145E metsäkaivinkone on täysin valmis kokonaisuus, jonka sinulle myy ja valmistaa yhteistyössä Volvo, Häggblom Oy ja Nisula. Uusi kaivinkone toimitetaan Häggblommille flexitykseen, jossa koneeseen asennetaan myös pohjapanssari ja tukisukset. Myös telalaput taivutetaan. Tämän jälkeen kone toimitetaan Nisulalle, jossa koneeseen asennetaan hakkuuvarusteet ja suoritetaan koeajo. Hakkuuvarusteet ohjausjärjestelmineen räätälöidään aina asiakkaan toiveen mukaisesti.

Hakkuupäät ja kourat kaivinkoneisiin

Nisulan hakkuupäät soveltuvat ominaisuuksiensa puolesta erinomaisesti kaivinkoneeseen. Jokaiselle Nisula hakkuupäälle on ominaista vahva runko, selkeä rakenne, huoltoystävällisyys, sekä laadukkaat materiaalit ja komponentit.

Nisula ohjausjärjestelmät

Nisula NCU3 / NCU3i

Nisula NCU3 – mittalaite 5,4” näytöllä on rakennettu neljän vuosikymmenen tuoman kokemuksen pohjalta. Uusi elektroniikka sukupolvi on tuonut järjestelmään lisää laskentatehoa, NCU3 ohjaa hakkuupäätä tarkasti. Valikkorakenne on tehty yksinkertaiseksi käyttää, jotta jokainen kuljettajan tarvitsema asetus on helppo löytää.

Hydrauliikan ohjaus on viety uudelle tasolle, jonka ansiosta mitalle ajetaan nopeasti ja tarkasti. Tarkkuus on hyvä kaikissa olosuhteissa. Anturisähköt ovat erillisen sulakkeen takana, jolloin mahdolliset anturivauriot vähenevät huomattavasti. NCU3i -malli on varustettu 7” värinäytöllä. Prioriteetti apteeraus tekee työnteosta helpompaa.

Nisula NCU3X

NCU3X on varustettu isommalla 12,1” kosketusnäytöllä. X-malli pitää sisällään arvo –ja jakauma-apteerauksen sekä tiedonsiirtovalmiuden. Jakauma- ja arvoapteeraus on uuden elektroniikkasukupolven ja kasvaneen laskentatehon ansiosta tarkka. Myös uusi kehittynyt algoritmi maksimoi tuotoksen.

Karttaohjelmien lukuun ja tiedonsiirtoon käytettävä PC on erillisenä toteutuksena, jolloin sulautettu ratkaisu takaa luotettavuuden. Mahdolliset Windows/PC-ongelmat ei seisauta hakkuuta. PC:n laskentateho ei vaikuta mitenkään hakkuuseen, joten metsäyhtiön ohjelmistot karttoineen saavat olla raskaitakin.

Aineistot ja media

Volvo -esite
Volvo ECR145E -metsäkaivinkoneen esittely
Kobelco SK55 + Nisula 325H
Volvo ECR88 + Nisula 425C
Hyundai 140 + Nisula 500H
Hyundai 140 + Nisula 555H
Volvo ECR145EL + Nisula 555H
Kuvapankki